Korak u budućnost s „Imperium d.o.o.“

Nova nada bolje budućnosti dolazi nam iz Čakovca.

Tvrtka „Imperium d.o.o.“ zalaže se za razvoj novih sustava za obnovljivu energiju, oslanjajući se pritom na njihove dokazane tehnologije i sustave.

Kažu kako solarni sustavi navodnjavanja i napajanja njihove tvrtke pružaju potpunu neovisnost za razliku od tradicionalnih metoda, te uz to osiguravaju dugogodišnju garanciju i podršku.

Isto tako troškovi struje i vode odlaze nam u povijest.

Imperium

Zaboravite troškove struje i vode, pumpu pokreče električna energija dobivena iz solarnih panela, a kao izvor vode se mogu koristiti bunari,potoci,ribnjaci,jezera ili svi obnovljivi izvori besplatne vode!

*za navodnjavanje “kap na kap”
*za navodnjavanje plastenika
*za napajanje životinja (farme,pašnjaci..)
*pretok vode iz bunara u ribnjake i jezera

Sustav je automatiziran, jednom kada se podesi ne zahtijeva Vašu prisutnost.
Potpuno neovisan od goriva, električne mreže te ljudskog rada.

Ukratko njihov rad sastoji se od:

SISTEMA HLAĐENJA

  • Vanjsko hlađenje terasa(smanjuje temperature, štiti protiv insekata, apsorbira prašinu i pelud, pruža atraktivan izgled)
  • Hlađenje i vlaženje plastenika(povećana opća produktivnost staklenika, ubrzava rast biljaka, održavanje konstantne razine vlažnosti, niska potrošnja vode, pogodno za kemijsku zaštitu- gnojiva i insekticidi, željena mikroklima u bilo kojoj sezoni)
  • Hlađenje farmi(povećava proizvodnju jaja, mlijeka i mesa, smanjuje toplinski stres životinja, smanjuje potrošnju vode i energije, pozitivni rezultati čistog i suhog okoliša, absorbcija prašine i smanjena razina neugodnih mirisa)

SOLARNIH PUMPI

  • Solarne pumpe za stoku
  • Navodnjavanje solarnim pumpama

Više o njihovim sistemima hlađenja i solarnim pumpama pročitajte ovdje.  

A sada jedan kratki intervju s novopečenim nadama hrvatskoga tržišta!

Možete li nam reći nešto više o vama? Koliko dugo poslujete na našem tržištu, koliko imate zaposlenih?

Na tržište smo stupili 2018. godine. Ovog trenutka trajno je zaposleno dvoje ljudi, a prema potrebi projekata uzimamo više ljudi za proces montaže samih sistema.

Po čemu je solarno navodnjavanje posebno?

Posebno je zbog više faktora:

Izuzetno niski operativni troškovi

Nakon instalacije sistema nema naknadnih troškova goriva, te samog ljudskog rada i prisutstva kakvog zahtjevaju konvencionalni sistemi navodnjavanja, već je sistem u potpunosti automatiziran i neovisan o ljudskom faktoru.

Niski troškovi održavanja

Solarni pumpni sistemi za razliku od konvencionalnih imaju manje mehaničkih dijelova, te su samim time šanse za kvar manje. Moramo napomenuti da u tri godine nismo imali niti jednu reklamaciju što se same pumpe tiče.

Jednostavnost i pouzdanost

To najviše dolazi do izražaja kod udaljenih lokacija gdje nema pristupa naponskoj mreži, s obzirom da se solarni sistem može instalirati na bilo kojoj lokaciji bez obzira na vrstu terena i svojom automatizacijom ne zahtjeva čovjekov angažman.

Eco-friendly

Kako solarni sistemi navodnjavanja za rad koriste sunčevu energiju, tako nema ni buke ni ispušnih plinova kao kod klasičnih dizelskih pumpi i agregata.

Ekonomski isplativo

Povrat investicije(ovisno o prijašnjim troškovima navodnjavanja) moguće je već u prvoj godini.

Koliko projekata ste do sada odradili? Imate li neki primjer ili recenziju?

Do sada se odradilo oko 35 projekata, što manjih što većih.

Evo jedan Vama blizu.

https://www.grad-krk.hr/navodnjavanje-poljoprivrednih-povrsina-opremljena-busotina-b2-salatici

Zašto bi se trebalo prebaciti na solarno navodnjavanje?

Najbolji odgovor na to može se iščitati iz prethodno postavljenog pitanja “Po čemu je solarno navodnjavanje posebno?”.

Na koji se način može doći do poticaja i tko ima pravo na njih?

Iz našeg iskustva najveća šansa za ostvariti poticaje je apliciranje na državni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava, dobar primjer je “Mjera 6.3”. Moramo napomenuti da je oko 40% naših projekata bilo financirano iz raznih poticaja. Mi svakome tko je zainteresiran ili ima želju za implementaciju solarnog pumpnog sistema, šaljemo ponudu koju prilaže ostaloj dokumentaciji za natječaj u najbržem mogućem roku. Pravo na poticaj imaju svi oni koji zadovoljavaju sve kriterije koje određeni natječaj zahtjeva.

I za kraj nekakav Vaš osvrt ili sugestija, nešto što bi bilo važno istaknuti?

Volio bih još jednom istaknuti prednost koju solarni sistemi navodnjavanja nude.

Brzi povrat investicije, manji troškovi održavanja, smanjenje zagađenja, pouzdanost i automatizacija samog procesa, što čovjeku ostavlja više vremena da se posveti nekim drugim, njemu važnijim stvarima.

Imperium d.o.o. nudi novo, modularno, kompaktno i fleksibilno rješenje. Sustavi koji zadovoljavaju Vaše potrebe u vidu navodnjavanja i napajanja. Koriste kvalitetne komponente te inovativno razmišljanje, prate globalne trendove i posjeduju tehničku stručnost u crpljenju podzemnih voda.

Leave a Reply