Povijest električnih automobila

Što je električni automobil?

Električni automobil pokreće se elektromotorom, pritom koristeći električnu energiju pohranjenu u akumulatoru ili nekim drugim uređajima za pohranu energije.

Stoljećima, godinama stvaralo se kako bi došli do današnjih rezultata.

1828.g. polazna godina pojave električnih automobila(mađarski inženjer, fizičar i benediktinski svećenik Anyos Istvan Jedlik stvara prvi električni automobil u obliku modela)

1834.-1835.g. Davenport izrađuje mali model lokomotive na dva elektromotora koja se može kretati tračnicama

1832.-1839.g. građanin Škotske, Robert Anderson, pretpostavlja se kako je upravo on dizajnirao električnu kočiju

1859.g. francuski fizičar Gaston Plante izumio je punjivu bateriju

1881.g. Francuz, kemičar Camille Faure izumio je osnovnu olovno-kiselinsku bateriju koja se uz napajanje automobila koristi i za napajanje prve podmornice 1886. godine, a također i za osvjetljavanje Pariza.

1884.g. Engleska. Thomas Parker i njegov prvi električni automobil. Iako i sam priznaje da nije baš prvi, neki tvrde da je to bilo prvo električno vozilo koje je imalo potencijal za masovnu proizvodnju i revolucionariziranje putovanja ljudi

1887.g. William Morrison(Iowa) prvi pokušaj izrade električnog automobila, no nažalost neuspješan. Uspjeh postiže tek od 1890. godine

1899.g. Thomas Edison radi na poboljšanju baterija za automobile, no odustaje nakon što benzinski pogon prevlada nad strujom

Električni automobili dosežu vrhunac oko 1900. godine kada čine i trećinu svih automobila u glavnim američkim gradovima. Prednost im je bila tiha vožnja i lakše upravljanje, a mana im je bila to što električni naboj nije održavao automobil dovoljno dugo dok je punjenje benzinom trajalo duže.

U Pulu nam prvi električni automobil stiže 1901. godine. Bio je u službi zapovjednika pulskog Arsenala, odnosno ratne luke i brodogradilišta, a sastojao se od električnih akumulatora i služio za vožnju isključivo po tračnicama.

Zamjena električnih automobila benzinskim pogonom?

-benzin postaje mnogo dostupniji zbog otkrića naftnih polja u Texasu(1901.g.)

-Henry Ford pokreće masovnu proizvodnju benzinskih automobila, krenuvši s Modelom T iz 1908.g.

-Amerikanac Charles F. Kattering 1912.g. praktičnom automobilu dodaje električni starter, te „ručica“ prestaje pokretati benzinske automobile. Dakle, nastupa eliminacija teškog upravljanja, no opskrba benzinom se povećava sve više pa samim time električni automobili do 1935.g. u potpunosti nestaju.

Povratak električnih automobila krajem 20. stoljeća!

Jeftin benzin zadovoljava ljude za korištenje motora s unutarnjim izgaranjem, ali 1960-ih dolaze i promjene. Cijene benzina drastično rastu, kao i pojava zagađenja zraka.

1966.g. kongres uvodi naknade za promicanje električnih vozila u svrhu smanjenja onečišćenja zraka

1970.g. udruga za zaštitu okoliša uvodi „Savezni program poticanja čistog automobila“, upravo zato znanstvenik Victor Wouk izrađuje prvo hibridno vozilo u punoj veličini iz Buick Skylark-a iz 1972.g.

Eksperimentiranje s dizajnom električnih automobila proteže se kroz 1970e godine.

Prepoznatljivi model je Vanguard-Sebring-ov CitiCar koji debitira 1974.g..

-najveća brzina 30mph, pokriva udaljenost od 40 milja

-postiže uspjeh od nekoliko godina, no činjenica je da nije prihvatljiv izbor za ljude čija putovanja uključuju autoceste

Prva revolucija hibridnih automobila stiže iz Japana!

1997.g. Toyota predstavlja Prius, prvi masovno proizveden električni hibridni automobil, prodano ih je gotovo 18000 prve godine.

https://www.leblogauto.com/2018/05/toyota-prius-i-futur-collector.html

Iako Prius model ostaje i dalje popularan izbor, javlja se još proizvođača kao npr. Tesla.

2006.g. u San Franciscu, na Međunarodnom sajmu automobila, predstavljen je Tesla Roadster. Elon Musk predstavlja automobil kao način rješavanja problema globalnog zatopljenja. Iako, dovodi se u pitanje jesu li električni automobili zaista bolji za okoliš.

Nova studija kaže kako Tesla Model 3 proizvodi više CO2 nego dizelski automobili.

2010.g. dolazi nam Chevy Volt s plug-in hibride tehnologijom koja se koristi u motoru, a razvio ju je Odjel za energiju.

2013.g. u Tennessee-ju, uz pomoć Odjela za energiju, Nissan sastavlja svoje LEAF potpuno električno vozilo s nultim emisijama ispušnih plinova

Do 2014. godine na tržištu je bilo 23 plug-in i 36 hibridnih modela automobila. Taj broj i dalje raste zahvaljujući doprinosima proizvođača automobila diljem svijeta. Primjer su auto-show-ovi s novim modelima koji konkuriraju Tesli koja izdaje novi model svake godine.

Tesla Inc.

-američka automobilistička tvrtka osnovana 1.srpnja 2003. godine sa sjedištem u Kaliforniji

-ime dobiva po znanstveniku Nikoli Tesli

-osnivači su Martin Eberhard i Marc Tarpenning

-generalni direktor Elon Musk

Modeli automobila: Model S, Model 3, Model X, Model Y

Rimac Automobili

-hrvatska tvrtka za proizvodnju električnih automobila

-osnovana 2009. godine, sjedište Sveta Nedelja

-vlasnik Mate Rimac

-svoj vlastiti automobil(BMW E30) pretvara u trkaće električno vozilo

-Concept_One prvi put predstavljen 2011. godine na svjetskoj izložbi automobila Internationale Automobil-Ausstellung u Frankfurtu

-C_Two predstavljen u Ženevi, ožujak 2018. godine

Prednosti električnih automobila su dostupnost struje, punjenje kod kuće i na poslu, sve što vam treba je kabel i utičnica. Bešumnost, manje smoga i bolja briga za okoliš, lakši popravak i sastavljanje. Sastavljeni su od puno manje pokretnih dijelova što znači manja mogućnost kvara i manje utrošenog vremena na održavanje. Iako, elektrane za proizvodnju struje i dalje zagađuju puno je lakše kontrolirati takvu vrstu zagađenja od one koja nastaje iz plinova automobila na unutarnje izgaranje.

Nedostaci električnih automobila kreću od kratkog trajanja baterije, samim time nije dobar za duga putovanja.

-dugotrajno punjenje(2,5-8 sati)

-baterija traje 160-400km, ovisno o modelu samog automobila

Nedostupnost električnih stanica uz važnije ceste, dakle preostaje vam puniti ga kod kuće ili na poslu i to ukoliko imate stanicu/pretvarač za punjenje. Dodatna oprema poput klime dodatno smanjuje trajanje baterije. Kišni uvjeti su također rizični za punjenje električnog automobila, no u postupku je rješenje za moguće bežično punjenje što omogućava drugačiji koncept samih stanica i sigurniji pristup od trenutnog.

Leave a Reply